В  поредицата ще се разходим из парковете на Пловдив и

...
В  поредицата ще се разходим из парковете на Пловдив и
Коментари Харесай

Парковете на Пловдив: Парк „Райчо Кирков” – бижуто на район „Южен”

В  поредицата ще се разходим из парковете на Пловдив и ще проследим в какво положение са те. Тази седмица ще посетим парк „ Райчо Кирков “. Той се намира на ул. „ Здравец ”. След „ Белите брези ”, това е другото украшение на регион „ Южен ”. Той се простира на повърхност от близо 25 декара.
Прочетете още
През 2011 година паркът е изцяло освежен по Оперативна програма “Регионално развитие”. Проектът е на стойност от близо 800 000 лева Подменена е оградата, построени са три детски площадки, беседка, 91 пейки, сложено е ново осветяване, нови асфалтирани алеи, шадраван и сцена. Велоалеята е ситуирана в северната част на оборудването. Засадени са 44 иглолистни и 37 широколистни дървета.

Много от посетителите на парка, обаче са недоволни от положението му сега – лампите са надраскани, пейките са олющени, а някои елементи от оборудванията са изкъртени от вандали.

От друга страна, няма изхвърлени отпадъци отвън обозначените места. Паркът е обичана локация на доста родители в региона, а децата същински се забавляват на атракционите. За разлика от доста от пловдивските паркове, в „ Райчо Кирков ” не е построен фитнес навън.

Фонтанът не работи, само че това не стопира малчуганите да го употребяват като място за игра. Забранено е визитата с домашни любимци. Паркът разполага с необятни алеи за разходка и пейки за отдих.

Беседката е обичано място на посетителите за срещи и радостни следобеди с другари.

TrafficNews  приканва жителите на Пловдив да пазят чистотата на красивия ни град, да изхвърлят отпадъците си единствено на обозначените за тази цел места и да не драскат със спрейове по пейки, здания, улични лампи и така нататък

ГАЛЕРИЯ: 

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР